28 Mart 2013 Perşembe

Nezih Kebap&Yuvalama lokantası

Geçen ay Erenköy’de minibüs caddesine çok yakın bir sokakta bulunan Nezih Kebap&Yuvalama lokantası ile tanıştık. Çok beğendiğim için tavsiye etmek istiyorum, aradığımız özgün Gaziantep lezzetlerine sahip. Masalardaki örtülerin üzerinde de Çingene Kız’ın resimleri buluyor, doğru yere geldiğinizin ilk hissiyatı :)

Kesinlikle yemenizi tavsiye edeceğim yiyecekler ilk önce fıstıklı kebabıdır, yemeye kıyamayacaksınız. Mezeleri muhteşem, panço, muhammara, acılı ezme, pastırmalı humus enfes. Bir de denenmesi gerekenler arasında Antep ve Halep lahmacunları var. Fiyatlar orta karar ne çok pahalı ne çok ucuz, lezzetine göre değer diye düşünüyorum.

Asıl bomba ise baklavaları, Gaziantep İmam Çağdaş’tan getirtiliyormuş. Başka bir şey söylememe gerek yok sanırım fakat porsiyonları çok küçük. Bir porsiyonda 2 adet baklava var, fiyatı da 8 TL, tadı damağınızda kalıyor yeminle :( Baklavayı yediğimiz an anladık buraların baklavası olmadığını, sorduğumuzda "Antep’ten geliyor" dedi garson efendi. Hakikaten orada yediklerimizdendi.

Bu arada yoğurt çorbasını andıran, içerisinde et parçaları, nohut ve yuvarlak minik bulgurlardan olan Yuvalama çorbasının asıl adı Yuvarlama çorbasıdır. Gaziantep Kent Müzesinde anlatılıyordu ismini.

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve boğazınıza düşkünseniz muhakkak gitmenizi öneririm. Avrupa yakasında da Rumelihisarı’nda açılmış bir yeni şubesi, Avrupalılara duyurulur :)

Adres: Şemsettin Günaltay Cd. Çoban Yıldızı Sk. No:33 Erenköy, Kadıköy. Minibüs caddesinde Kadıköy istikametinde ilerlerken, Kazaskerden sonra soldaki Shell benzincisinin sağındaki sokaktan içeri girdiğinizde köşede solda.

-Fotoğraf yok maalesef, bir sonraki gidişimde çekeceğim mutlaka.

Afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok: