16 Temmuz 2013 Salı

Çanakkale'de bir gün



Bozcaada'dayken bir günümüzü de Çanakkale'ye ayırdık memleket görelim dedik ama şehitliğe gidemedik maalesef, şehir içinde dolaştık. Küçük bir merkezi var.
Kastamonu'ya ait olan türküden esinlenerek Aynalı Çarşıya gidelim dedik, beklentilerimizi karşılamadı. Küçük pasaj gibi bir yer, içerisinde çin malı birbirinin aynı hediyelik ürünlerinin satıldığı dükkanlardan oluşuyor sadece.
Feribot iskelesi civarında bir çok tarihi tatlıcılar sıralanmıştı. Revaniye benzer, adı "peynir tatlısı" olan buraya özgü bir tatlı ama tok olduğumuzdan yemek kısmet olmadı, kocişim daha önceden yemiş güzel bir tatlıymış, siz giderseniz deneyin mutlaka. Hatta uzun süre dayanıyormuş hediye de götürebilirsiniz.
Yemek konusunda arkadaşlarımızın tavsiye ettiği Hangover diye bar&cafe tarzı bir yere girdik. Fiyatları görünce gözlerimize inanamadık bilhassa İstanbul ve Bozcaada'dan sonra. Ana yemeklerin fiyatları 8-12 TL arası falandı, tarzı ise Kırıntı gibiydi koca koca tabaklar geldi önümüze. Biz memnun kaldık.
Sahil şeridinde de çok "meşhur" olduğunu tahmin ettiğimiz bir pastane var, adı aklıma gelmiyor maalesef. Dondurması meşhur falan diye girdik içeri ama hiç güzel değildi, garsonlar çok suratsız ve ilgisizdi.
Genel olarak gözlemlerim -şehitlik gezisi dışında- merkezde yapılacak çok bir şey yok ne yazık ki. Kent müzesini gezmeye fırsatımız olmadı maalesef, siz gidin derim sahile çok yakın.

Rüzgarı bol, nemi sıfır güzide bir şehirimiz.
Bol gezmeler:)

 

Hiç yorum yok: