27 Ekim 2013 Pazar

Yerçekimi/Gravitiy






Bugün Imax deneyimi yaşamak için Cinemaximum İstinye Park'ta aldık soluğu. Aslında amacımız Yerçekimi filmini izlemekti. Film 3 boyutlu, yorumlarda özellikle Imax ile izlenmesi gerektiğinden bahsedilmişti. Hatta film imax için çekilmiş falan dediler. Uzun zamandır imaxi merak ediyorduk, bize de bahane oldu

Imax nedir? İngilizce açılımı image maximum. Ekranda beyaz perde yerine dijital bir ekran bulunuyor. Bugüne dek izlediğiniz üç boyutlu görüntüleri, high definition görüntüleri ve aklınıza gelen diğer her şeyi unutun, tamamen bambaşka cam gibi bir görüntü ve deneyim.

Film boyunca filmin ana karakteri sanki sizmişsiniz gibi içerisine alıyor sizi. Bunun nedeni çekim tekniklerimi yoksa yukarıda bahsettiğim imax deneyimimi onu tam ayırt edemedim açıkçası. Ama siz ne yapın ne edin bu filmi imax ile izleyin. Maalesef Türkiye'de 3 adet bulunuyor. Cinemaximum Ankara-Ankamall, İstanbul-İstinye Park ve yine İstanbul Marmara Park'ta.

Film içerisinde kısıtlı mekan, kısıtlı kişiler olmasına rağmen alıp götürüyor sizi. Konu itibari ile filmin tarzına "survivor" diyebiliriz. Bilim kurgu sayılmaz, macera değil, romantik, komedi veya dram da değil. 

Biz çok beğendik, kesinlikle tavsiye ederim.



Hiç yorum yok: